Het Talentenspel van Willem Glaudemans

Transformerende coaching

Het Talentenspel van Willem Glaudemans is een coachingsmethode voor loopbaanvragen, zingevingsvragen, teambuilding, relatieverdieping (zowel zakelijk als persoonlijk) en leiderschap. Het gaat ervan uit dat iedereen een levensmissie heeft én alle talenten om die missie te verwezenlijken.

Als werk of leven schuren, dan voel je vaak een innerlijke fluistering of zelfs een roep die je erop wijst dat je van jouw pad raakt. Als je dat gevoel lang negeert, kan dat zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Heb je jouw pad gevonden, dan voel je juist die flow, een wind in de rug, alsof het leven mee beweegt. Je voelt en weet dan dat jij er toe doet, zelfs nodig bent. Waarom en hoe? Precies dat ontdek je in een transformerend coachtraject óf in een workshop via Het Talentenspel.

Fases van het Talentenspel

Via de coachmethode ‘Het Talentenspel’ ga je aan de slag met wezenlijke vragen. Je onderzoekt grondig wie jij bent, wat jou drijft en wat goed voor jou is. Je wordt losgeweekt van belemmerend oordeel, angst en verwachtingen. Zodat jij je weer vrij kunt herinneren wie jij in wezen bent en wat jouw levensmissie is. Het Talentenspel bestaat uit 5 fases, hierna beschreven. Een geheel traject beslaat gemiddeld 6 gesprekken van 1,5 uur. Maar jij bepaalt de intensiteit en het ritme! Aanvullend heb je de vrijblijvende optie om het coachtraject uit te breiden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met AUROM.

De eerste stap in het spel is het ontdekken van jouw talenten uit ruim 90 archetypen (oerbeelden). Denk naast je werk of gezin juist ook aan talenten die je helpen om te ontspannen of eigenschappen waarover je wel eens complimenten krijgt. We staan stil bij jouw valkuilen, uitdagingen en irritaties, want ook daarin zitten vaak talenten verborgen. Uiteindelijk weet jij welke 12 of 13 talenten bij jou horen. Daarmee ga je op een innerlijke reis.

In een aantal gesprekken ga je jouw talenten vervolgens meer verdiepend onderzoeken en leer je persoonlijk leiderschap te nemen. Je leert hoe je jouw talenten optimaal in mag zetten en wat zij nodig hebben. Ook leer je te herkennen wat er gebeurt wanneer je jouw persoonlijke leiding laat versloppen. Door kundige begeleiding kun je in deze fase jouw denken en oordelen overstijgen. Je kunt opruimen wat je in de weg staat om jouw weg te gaan. En je kunt je open gaan stellen voor jouw verlangen, voor het nieuwe voor jouw goud.

We doen een beroep op jouw binnenwereld, jouw onbewuste, jouw verbeeldingskracht, innerlijk weten, centrum of ziel (noem het zoals het je past). Om de transformerende kracht die het Talentenspel heeft ook daadwerkelijk volledig te integreren, maak je het vervolgens bewust via huiswerkopdrachten.

Wanneer je al jouw talenten hebt onderzocht, is het tijd om jouw routekaart in beeld te brengen. We werken met de metafoor van de Levensboom. Hiermee wordt heel duidelijk hoe jij jouw specifieke talenten in mag zetten om jouw levensmissie te kunnen verwezenlijken. En niet geheel toevallig; je ziet hiermee ook hoe jouw talenten je kunnen helpen balans te ervaren in werk en leven. Deze magische fase werkt ontzettend verhelderend. Daarnaast vormt het de opmaat naar de missie.

Uiteindelijk formuleer je jouw persoonlijke missie. Jouw talenten geven je hiervoor de input. Jij hoeft het enkel te ontvangen. Het is steeds weer een wonder als iemand zijn levensmissie vindt.  Er gebeurt dan écht iets. Als je er vervolgens volmondig ‘JA’ tegen kunt zeggen, dan toon je jezelf vanuit het diepst van je wezen bereid om jouw weg te gaan. En dat ga je merken. Uiteindelijk heb je namelijk een richtinggevend kompas die je op werkelijk alle keuzes van je leven kunt toepassen. Het maakt dat jij weer leiderschap kunt nemen over jouw leven en voelt hoe het is om de wind weer in de rug te hebben.

Het Talentenspel is een fantastische methode om in te zetten bij loopbaan- en levensvragen. Toch kunnen de talenten en de missie blijven ‘hangen’ als je deze niet concreet maakt. Daarom begeleidt ik jou naar het concreet en praktisch toepasbaar inzetten van jouw talenten en leven van jouw missie. We ronden het traject af met concrete acties en aandachtspunten voor de nabije toekomst.

Optioneel kun je een verdere koppeling maken met de principes van waaruit jij leeft; jouw normen en waarden. Ze  verklaren vaak waarom iets je raakt of waarom jij iets belangrijker vindt dan iemand anders. Weten wat de persoonlijke principes zijn van waaruit jij vaak onbewust leeft en werkt, geeft veel aanvullend inzicht. In deze fase zoeken we wat jouw persoonlijke normen en waarden zijn. Kloppen die met hoe jij nu leeft en werkt? Is hier een beweging in nodig en zo ja, welke? Jouw missie en persoonlijke principes vormen het fundament onder een leven in balans.

Als je dan een kompas hebt die richting geeft en je weet wat jouw principes zijn, dan is het zaak dat je leert om daar ook trouw aan te blijven. Om je tijd en energie goed te verdelen, prioriteiten te stellen. Je leert in deze fase dan ook om de juiste hoeveelheid tijd aan de juiste dingen te besteden. Om effectief en efficiënt te zijn. Je krijgt concrete handvatten en opdrachten om je persoonlijke managementvaardigheden echt eigen te maken. Je leert bewuste keuzes in functies, taken en planning.

Specificaties coaching via Het Talentenspel

  • gemiddeld traject: 6 gesprekken (5 fases)
  • gemiddelde looptijd: 3 maanden
  • fysieke of online gesprekken

Investering

€ 200 inclusief btw per gesprek (ruim 1,5 uur).

€ 475 inclusief btw voor de workshop Talentenspel in één dag

Workshop Talentenspel in 1 dag
Maandag 16 januari 2023 kun je de fases van Het Talentenspel in één dag doorlopen. In een kleine groep van 3-5 personen ontdek je jouw talenten en levensmissie. Deze investering in jezelf bedraagt € 475 inclusief individueel online nagesprek (45 min.), lunch, materialen en btw.

Ja, ik wil meedoen! óf

Ik lees graag meer over de workshops