Betekenisvol ondernemen – Talentenspel

Betekenisvol ondernemen

Het Talentenspel van Willem Glaudemans is zeer geschikt voor bedrijven en organisaties die vanuit betekenis een missie en visie willen formuleren die van binnenuit gedragen wordt. Het is daarnaast een effectief en out-of-the-box hulpmiddel voor het verbeteren van de samenwerking in het team of de partnerschap. Het gaat ervan uit dat iedere organisatie en mens een missie heeft. Via de juiste talenten kan die missie betekenisvol zijn aan het grotere geheel.

Fases van het Talentenspel

Het Talentenspel bestaat uit 5 fases, hierna beschreven. De methode kan zowel individueel als in groepsvorm worden ingezet.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met AUROM.

Uit ruim 90 archetypen (oerbeelden) selecteer je 12 of 13 talenten die jou het meest typeren.

Vervolgens analyseer je jouw talenten verdiepend en neem je leiderschap over jouw eigen leven en situatie.

Wanneer je al jouw talenten hebt onderzocht, breng je een ordening aan. Je doet dit intuitief en dus niet cognitief, wat de kracht van deze spelfase is! Zo komt jouw missie letterlijk in beeld.

Uiteindelijk formuleer je jouw missie en committeer jij je hieraan.

Het Talentenspel is een methode die via een jungiaanse benadering de onbewuste wijsheid benut. Om deze archetypische kennis niet te laten ‘hangen’ vertaal je deze naar jouw dagelijkse praktijk. Er ontstaan concrete acties en een plan van aanpak voor de toekomst.

Optioneel kun je een verdere koppeling van de missie naar een visie en kernwaarden, merkwaarden en stijlwaarden.

Aan de slag met
Het Talentenspel

Voor groepen bij bedrijven en organisaties doe ik graag een voorstel op maat. Neem hiervoor gerust contact op.