Over AUROM

De ontsluiting van mijn goud

Conflict; het was aan de orde van de dag toen ik opgroeide. Ik snakte zó naar harmonie. Naar vrede. En ik merkte al jong dat ik dat steeds weer kon brengen…. Zowel op relationeel als op financieel vlak. Als jong kind al pakte ik de verzoenende rol op. Ik zei dan; “ik ga weer even blauwhelmen.” Een hele verantwoordelijkheid voor een jonge meid. En je voelt het al, ik belandde in een niet dienend patroon van het opzoeken van conflict en mij verantwoordelijk voelen voor de vrede.

Hobbelige weg naar verzoening met mijn lichaam

Hoewel ik in mijn eigen relaties vooral harmonie ervaarde, creëerde ik zelf conflict. Niet bewust, maar ‘mijn patroon’ was in werking. Ik raakte in conflict met mijn lichaam. Eerst was er strijd met mijn gewicht en uiterlijk. Later knokte ik tegen onverklaarbare pijn- en vermoeidheidsklachten en alles waar je op die weg tegenaan loopt. Mén accepteerde mij niet, dacht ik. Maar ík accepteerde mij niet! Pfff wat een lange, hobbelige weg was dat… Inmiddels heb ik mij verzoend met mijn lichaam. Het is mijn instrument! En dus zorg ik er goed voor.

Conflict in studie en werk

Studie en werk leverde ook conflict. Een goede baan met inkomenszekerheid was immers het belangrijkste, aldus mijn ouders… Over mijn opleidingskeuze richting Communicatie oordeelden zij hard; “Dáár is geen droog brood in te verdienen.” Accountant of rechter, dat zou beter passen bij mijn analytisch vermogen en redelijkheid. En dus koos ik voor een ‘baanzekere’, administratieve opleiding en baan. Het laat zich raden dat het na enkele jaren behoorlijk ging schuren. Dus ging ik weer naar school; HEAO richting communicatie. Een soort compromis tussen mijn wens en die van mijn ouders. Ik kreeg functies met aanzien als communicatieadviseur bij toffe werkgevers. Het werk was leuker, creatiever en uitdagender, mijn ouders waren trots. Maar toch schuurde het, er was conflict.

Bedrijfskundig én persoonlijk werken, het viel samen.

Tijdens een intensieve herstelperiode twijfelde ik over werkelijk alles. Ik voelde innerlijk conflict als nooit tevoren. Tot ik bewust werd van de kracht van mijn empathische vermogen. Ik wilde dat zinvol gaan inzetten voor mensen die ‘even’ van de eigen route af zijn geraakt. Daarvoor moest ik wel weer de schoolbanken in voor een post-hbo-opleiding Coaching & begeleiding. Uiteindelijk kreeg ik de kans om als ondernemerscoach te gaan werken. Het voelde alsof mijn loopbaan samen begon te vallen; bedrijfskundig en persoonlijk werken.

Gelijk of geluk in ondernemen?

Ondernemerschap is in mijn loopbaan een rode draad. Ik werkte al lang met ondernemers, maar een eigen bedrijf had ik ook al diverse malen serieus overwogen. Een schildersbedrijf samen met mijn vader. Een eigen winkel. Een eigen adviesbureau. Het werd het niet. Tot ik in 2012 de kans kreeg mede-eigenaar te worden van het bedrijf waar ik werkte. Ik kocht aandelen en werd directielid. Een leerzame fase brak aan waaronder diverse conflictsituaties waarin ik soms wel, maar vaker geen vrede kon brengen. Ik ervaarde de kracht van het gezegde “wil je gelijk of wil je geluk?” Ik koos voor geluk. En dat betekende aandelen verkopen en verder gaan. Al klinkt dat nu wellicht vrediger dan het was.  

Desiree Rombouts loopbaancoach

Désirée Rombouts

De ontsluiting van mijn goud

Toen ik de vrede in mijzelf weer vond, zette ik de onvermijdelijke stap; ik startte in 2016 AUROM coaching en advies. Geïnspireerd door de naam voor het scheikundige element goud (AUrum). Naast de specialisatie in ondernemerschap, wilde ik de spanningsklachten van mijn klanten (en mijzelf) begrijpen. Ik kwalificeerde mij tot erkend stress en burn-out coach én in diverse coachmethoden voor persoonlijk leiderschaps- en zingevingsvraagstukken. Het Talentenspel van Willem Glaudemans heeft daarin een speciale plek, omdat het bijzonder effectief en transformerend werkt. Vanaf 2018 transformeerde Een Cursus in Wonderen mijn levens- en werkhouding pas echt. Het is een cursus in vrede vinden. Hoe toepasselijk?!

Vertrouwen, moed en gezondheid

Als ik iets geleerd heb, dan is het wel dat de route naar innerlijke gezondheid in jezelf ligt. Maar het is levenskunst! De kunst is om jezelf en jouw vaardigheden echt te (leren) kennen én vertrouwen te krijgen in de weg die je gaat. Het vraagt reflectie, onderzoek en de moed om je eigen keuzes maken, verantwoordelijkheid te nemen. Dat is de weg naar (innerlijke) gezondheid.

Jouw route naar innerlijke gezondheid

Als je conflict ervaart, kun je ver verwijderd lijken van het vinden van de weg naar (innerlijke) gezondheid. Ik geloof dat die er wél is. Maar de oplossing ligt in jezelf! Daarom beloof ik je geen ‘fast fix’. Zonder jouw bereidheid kan ik als coach of trainer helemaal niets. Als je bereid bent om in beweging te komen, dan wijs ik je graag de weg terug naar jezelf en help ik je om jouw goud, jouw potentie, te ontsluiten. We onderzoeken dan jouw talenten, missie, waarden, lichamelijke behoeften, levensvoorwaarden, bedrijfsvisie etc. Kortom naar wat jij nodig hebt om de route naar innerlijke gezondheid  weer te kunnen vinden en vast te houden.

Mijn werk is geslaagd als:

jij jouw leven durft te gaan leven, kunt accepteren wat onveranderbaar lijkt, maar bovenal, als jij je potentie gaat benutten. De gouden lichtjes die ik dan in jouw ogen zie, maken mij overbodig. Je kent nu zelf de weg!

Toe aan innerlijke gezondheid?

Ben je benieuwd hoe ik jou kan begeleiden naar innerlijke gezondheid en het ontsluiten van jouw potentieel?

Wil je mij beter leren kennen?

Nieuwsgierig geworden en maak je graag nog even persoonlijk kennis? Wees dan welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

Kennis en ervaring van Désirée

Opleidingen

 • Acceptance & Commitment Therapy – ACT Guide – 2021 & 2022
 • Erkend stress en burn-out coach (VESB)
  HRD Academy – 2019 – 2020
 • Talentencoach/-trainer
  Het Talentenspel – Willem Glaudemans – 2017 – 2018
 • Post-hbo Coaching & Begeleiding
  NCOI – 2009 – 2010
 • HEAO – Fontys – 2001 – 2005
 • MEAO – Economisch Lyceum Eindhoven – 1994 – 1997

Certificaten

 • Vergevingstraining
  Willem Glaudemans – 2019
 • Masterclass Financieel management
  2017 en 2011
 • Budgetcoaching
  Nibud – 2016
 • Ondernemersadvisering
  IMK – 2016
 • Effectief adviseren en Adviseren op strategisch niveau
  SRM – 2006 en 2007

Het gereedschap

In haar coaching en advies boogt AUROM op een inmiddels forse gereedschapskist vol tools, methoden en technieken. Enkele favorieten zijn:

 • Het Talentenspel
 • Online Talent Manager
 • Krachtgericht, oplossingsgericht en transformationeel coachen
 • ACT & RET technieken
 • Kernkwaliteiten
 • Biografische technieken
 • Beroepenschatkist
 • Jungiaanse typologieën (bijv. DISC)
 • Vergevings- en rouwmethoden
 • Visualisaties
 • FINAN en overige bedrijfskundige tools

Bewijs van professionaliteit

Coaching is voor mij écht een vak dat ik serieus en professioneel wil uitvoeren. Daarom sloot ik mij aan bij zowel NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de VESB (Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out coaches).

Kijk voor meer informatie gerust even op mijn LinkedIn-profiel

Tijdens de trajecten kan ik voor intervisie, supervisie en ondersteuning een beroep doen op mijn netwerk van kundige collega’s zoals:

 • arbeids & organisatiepsycholoog tevens assessmentspecialist
 • loopbaancoaches
 • stress- en burnout coaches (VESB-erkend)
 • talentcoaches en -trainers
 • fysiotherapeuten
 • arbeids-/ondernemersrechtjuristen
 • HR-specialisten
 • bedrijfskundigen
Nederlandse orde van beroepscoaches